Vyper – joulun kova paketti

Koti / Vyper – joulun kova paketti

Paketti saapui sopivasti jouluksi. Kello sopii kokonsa puolesta paremmin sukellukseen kuin  arkikäyttöön. Mutta näkee siitä ajankin. Yllä olevassa kuvassa Vyper on vasemmalla.

IMG_20151224_151206Pulloon (1. vaiheeseen) kytkettävän mittari-lähettimen patterin kestoksi luvataan 1-3 vuotta, mikä onkin tosi hyvä. Sitä olisi inhaa ruuvailla jatkuvasti irti ja takaisin. Mötikkä on todella jykevää tekoa ja laadukkaan painava, kuten itse kellokin.

Kellotoiminnallisuuksien suhteen laitteessa ei ollut yllätyksiä. Ajan ja päivämäärän asettaminen, herätys ja taustavalon paloaika olivat ensimmäiset eteen tulleet napsutukset.

Käyttöohje löytyy suomeksi ja se on kohtuullisen selkeästi laadittu. Amerikkalaistyyliset disclaimerit joka kappaleessa (Suunto ei ole vastuussa jos hukut) täyttävät ohjeesta ison osan, mutta se jäljelle jäävä asia-asia etenee tosiaan loogisesti. Ohje löytyy verkosta.

Kellon varsinaisen käyttöönoton taidan lykätä siihen, kun seuraavan kerran pääsee veteen, mutta tein tässä yhteydessä alustavan tutustumisen sekä itse laitteeseen, että sen käyttöä tukeviin ohjelmistoihin.

Laitteessa on myös simulaatiotila, jossa vaihdat syvyyttä napeista ja laite sitten hälyttelee kuin oikeassa sukelluksessa. Simulaatio etenee nelinkertaisella nopeudella. Up- ja down-napeilla sukellat. Yksinkertaisuudessaan nerokas tapa tutustuttaa laitteen näyttöön ja varoituksiin.

Suunnon kellojen kanssa toimiva DM5 (Dive manager) -ohjelmisto asentui Macille hyvin ja kytkeytyi kelloon ongelmitta USB-piuhalla. Langaton yhteys olisi jees, mutta menee se näinkin. DM5 sisältää sekä suunnittelun että sukellushistorian ja toimii siis myös sukelluspäiväkirjana. Sukellusten lokittaminen onnistuu laitteen muistiin, lokit saa synkronoitua DM5:een ja ne voi lisäksi siirtää Suunnon Movescount-palveluun. 

Pelkästään sukellusten lokittamiseen keskittynyt Saksalainen divinglog.de vaikuttaa kiinnostavalta. Täytyy nyt ensin kerätä hetki kokemuksia ja lokimerkintöjä.

Opittua

  • kellomallinenkin sukellustietokone on isompi kuin luulisi

Kommentit

    […] Alkutilanne 2015: Suunto Vyper Air (esitelty blogissa: Vyper – joulun kova paketti) […]

    Reply

Kommentoi