Ostos: Suunto Vyper Air

Koti / Ostos: Suunto Vyper Air

Sukellustietokoneiden hinnat alkavat noin 150 eurosta ja nousevat tuhannen euron hintaluokkaan. Koneita on kellomuotoisia ja isompia levymäisiä.

Kaikki sukellustietokoneet pitävät vettä riittävän syvälle. Tärkein ero ominaisuuksissa on kyky ohjata sekä ilmalla että Nitroxilla sukellettaessa. Koneen pitää tietää mitä pullossa on, minkä jälkeen se  kertoo jäljellä olevan pohja-ajan ja nousussa tarvittavat pysähdykset.

Joissakin tietokoneissa on mukana painemittari. Pieni tappi ruuvataan kiinni venttiiliin ja kone keskustelee sen kanssa. Mittari nostaa hintaa ja ilmankin pärjää, mukana pitää joka tapauksessa olla perinteinen letkumittari.

Sukellustietokoneen varusohjelma asennetaan tietokoneelle. Ohjelmalla voi simuloida tulevan sukelluksen ja analysoida aikaisempia sukelluksia. Ohjelma toimii samalla sukelluspäiväkirjana. 

Opittu 

 • vaikka olisit sukeltamassa pelkällä ilmalla, hanki Nitrox-kykyinen kello. Varmuuden ja jälleenmyyntiarvon vuoksi
 • pidä laite rutiininomaisesti kädessä aina kun sukellat. Laite laskee myös sitä, koska voit sukeltaa seuraavan kerran tai koska voit aikaisintaan lentää. Toisekseen siinä on paljon nappeja ja käytön on syytä rutinoitua
 • tietokoneella asennettava ohjelmisto merkitsee käyttömukavuuden kannalta paljon. Arvioi myös se ostopäätöstä tehdessäsi

Ostettu

Suunto Vyper Air ja lähetin
varuste.net, 342 euroa (2015-11)

 

Kommentit

  […] Maresin liivi lennähti Espanjasta Suomeen luvatussa kolmessa päivässä. Hyvin sopivasti, koska pyhien ajaksi katkenneet hallivuorot jatkuivat tänään ja nyt oli ensimmäinen tilaisuus kastella sekä liivi että sukellustietokone.  […]

  Reply

  […] hieno, että olisi tehnyt mieli ostaa, vaikka ei edes sukeltaisi. Koilliseen sojottava mollukka on Suunto Vyper Airin painemittarin lähetinosa. Mittarin osalta pitääkin vielä tunnustella mielipiteitä ja […]

  Reply

Kommentoi