Peruskurssi, teoriatunti I

Koti / Peruskurssi, teoriatunti I

Ensimmäinen teoriatunti Hervannan ammattioppilaitoksessa, jossa kurssin vetäjä Vesa on töissä.

Kurssin sisältö on vähän oudosti mitoitettu. 10 tuntia tarkoittaa sitä, että kurssin aikana käydään läpi 10 kalvosettiä, joissa on vähimmillään vain muutamia dioja. Onneksi niihin ei käytetty tuntia per setti, vaikka edettiinkin rauhalliseen tahtiin. Teoriaosuuden saamme suoritettua ilmeisesti kolmella tapaamisella.

Opittua

  • Ihmisen hengitysrefleksi (tunne siitä että täytyy hengittää) käynnistyy hiilidioksidin määrän kohotessa riittävän korkeaksi eikä silloin, kun hapen määrä laskee riittävän alas. Tästä syystä on tärkeää, että ennen laitteetonta sukellusta ei syvään hengittämällä tuuleta hiilidioksidia pois. Silloin saattaa käydä niin, että happi loppuu ja taju lähtee, ennen kuin elimistö osaa kertoa, että ilma loppuu. Kaikkea sitä. Tuota en kyllä tiennyt, ei opetettu koulussa.

Kommentoi